home / If you need two hands - Praktijk voor Shiatsu en Massage in Wassenaar

Kruidenstempel Cupping massage

Kruidenstempel:

De kruidenstempelmassage is Oosters van oorsprong, maar tegenwoordig aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix zorgt voor een zuiveringsbehandeling voor de huid, is tevens zeer ontspannend en voegt warmte toe. De ontgiftende werking is vitaliserend voor lichaam en geest.

Voor wie? Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie zich gespannen, moe of opgebrand voelt. Denk ook aan lichte depressieve klachten. Op dit moment geef ik deze behandelingen niet meer.

Cupping

Een cuppingmassage is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vraag om licentie, omdat deze techniek ook in een 1-dagscursus kan worden aangeleerd, ook door onervaren mensen.

​De technieken zijn "met vuur" cuppen en "koud" cuppen.

Cupping met vuur is vooral een effectieve manier om spierspanning en vastzittend bindweefsel los te maken. Pijnlijke spieren worden stevig gestimuleerd door de cups kort vacuum te zuigen. Er ontstaat een stevige doorbloeding in weefsel en spieren. Deze manier van cuppen vraagt om expertise.

Over het algemeen gebruik ik "koud" cuppen, zonder vuur. Koud cuppen wordt ook toegepast door fysiotherapeuten. De behandeling is veel milder en het effect is een soort lichte bindweefselmassage. Beide manieren zorgen voor een betere doorbloeding en vochtafname.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde worden de verwarmde cups enkele minuten op specifieke  en bewust gekozen acupunctuurpunten gezet.(vaak niet meer dan 2 a 3 punten).

Cupping is een "bijscholing".  Kennis van de WG en TCG is vereist omdat er contra indicaties zijn, zoals spataders, ontstekingen, chemokuur, burn-out, ook hygiene speelt een rol.

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar