home / Medisch Shiatsu Namikoshi “IF YOU NEED TWO HANDS”

Cupping massage, moxa therapie en kruidenstempel massage

© 2008 - 2023 All Rights Reserved

Cupping

Een cuppingmassage is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Vraag om licentie, omdat deze techniek ook in een 1-dagscursus kan worden aangeleerd, ook door onervaren mensen.

​De technieken zijn "met warmte" cuppen en "koud" cuppen. Hedendaags gebruik ik enkel nog (fysio) cuppen/zonder warmte.

Toelichting:

Koud cuppen is zonder vuur en wordt ook toegepast door fysiotherapeuten. De behandeling is veel milder en het effect is een soort lichte bindweefselmassage. Afhankelijk van de grote van de cup. Beide manieren zorgen voor een betere doorbloeding en vochtafname.

Vooral effectief bij vastzittende en pijnlijke spieren, zoals nek/schouderpijn. Ik zet de cups ook in als bindweefselmassage, denk aan de vrouwelijke vormen, zichtbare vetophopingen, bobbelig weefsel of cellulite. De cups verbeteren de bloedsomloop. Heerlijk met berkenolie of Glucosil van Vitakruid bij pijnlijke vastzittende spieren.

Cupping is een "bijscholing".  Kennis van de WG en TCG is vereist omdat er contra indicaties zijn, zoals spataders, (laaggradige) ontstekingen, chemokuur, burn-out, ook hygiene speelt een rol.

Cupping met warmte.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde worden de verwarmde cups enkele minuten op specifieke  en bewust gekozen acupunctuurpunten gezet (vaak niet meer dan 2 a 3 punten).

Kruidenstempel:

De kruidenstempelmassage is Oosters van oorsprong, maar tegenwoordig aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix zorgt voor een zuiveringsbehandeling voor de huid, is tevens zeer ontspannend en voegt warmte toe. De ontgiftende werking is vitaliserend voor lichaam en geest.

Voor wie? Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie zich gespannen, moe of opgebrand voelt. Denk ook aan lichte depressieve klachten. Op dit moment geef ik deze behandelingen niet meer.

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar