home / Medisch Shiatsu Namikoshi “IF YOU NEED TWO HANDS”

Dorn therapie en Breuss massage Wassenaar

© 2022 All Rights Reserved

Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele vorm en komt van oorsprong uit Duitsland. De Dorn Methode is meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld door Dieter Dorn en wordt nu wereldwijd toegepast. Ze maakt gebruik van een zachte druk, beweging en begeleiding om alle afwijkingen van de gewrichten of de wervelkolom te corrigeren. Er wordt niet gekraakt.

De methode wordt gebruikt bij nek- schouder-, bekkenproblemen en andere gewrichtspijnen. Ze helpt ook om de houding te verbeteren, bevordert herstel en genezing. Verder kun je denken aan alle problemen die zijn ontstaan omdat de wervelkolom afwijkingen vertoont, zoals emotionele problemen, spierspanningen, migraine, darmklachten en duizeligheid.

De methode is gebaseerd op de natuurlijke wetten van de fysiologie en de anatomie van de Westerse geneeskunde en combineert deze kennis met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Slijtage van (nek) wervels hoeft niet altijd een reden te zijn voor operatie, omdat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat slijtage (een hernia) aan de (hals)wervels bij sommige (oudere) patienten geen klachten of verschijnselen vertonen, terwijl juist bij anderen zonder hernia, wel klachten zijn. Nemen de verschijnselen toe, dan is medisch ingrijpen noodzakelijk, maar onderschat deze medische ingreep niet. In overleg met uw huisarts kunt u eerst kijken of een CAM therapie of fysiotherapeut u van uw klachten af kan helpen.

De wervelkolom is een van de belangrijkst gebieden van het lichaam. Op mijn website is een link vermeld naar mijn scriptie “aspecifieke rugklachten”. Hier ga uitgebreid in op de betekenis en functie van de wervelkolom. In het kort leidt een scheve ruggengraat, een beenlengte verschil of scheef bekken tot allerlei fysiologische en psychologische problemen. De DORN methode is effectief en veilig en bevordert het welzijn van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Contra indicatie: Probeer de DORN methode nooit op andere mensen te gebruiken zonder een gedegen vooropleiding of een juiste opleiding met een erkend DORN instructeur.

Bij ernstige gezondheidsproblemen of afwijkingen van nek en rug, adviseer ik u eerst naar de huisarts te gaan. Een verwijsbrief is niet nodig, maar bij twijfel verwijs ik u door, ondanks dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat een hernia de klachten veroorzaakt, rekening houdend met letsel. De Oosterse filosofie gaat uit van het versterken van botten, brein en merg. Er wordt niet alleen gekeken naar gekeken naar ouderdom, letsel of trauma, maar ook naar leefstijl, beweging en houding.

Breuss massage is ontwikkeld om patiënten met rugklachten te helpen. Het is een energetische massage van de rug langs de wervelkolom met speciale aandacht voor de meridianen die over de rug lopen.  Deze massage is zacht en langzaam. Doordat er geen druk wordt uitgeoefend leidt de massage tot een ongekend diepe ontspanning. Van oudsher wordt de rug gemasseerd met St Jansolie, vanwege de krachtige genezende werking. Omdat St. Jansolie contra indicaties kent, zoals bij zwangerschap, leveraandoeningen, gebruik geneesmiddelen, masseer ik alleen met deze olie als u toestemming heeft van de apotheker of huisarts. Anders masseer ik met druivenpit of amandelolie.

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar