home / Medisch Shiatsu Namikoshi “IF YOU NEED TWO HANDS”

Vergoeding/tarief/werkwijze

© 2008 - 2024 All Rights Reserved

Alternatieve therapie valt onder de aanvullende verzekering. Voor een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico en u heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Op ZorgverzekeringWijzer.nl kunt u premies van verschillende aanvullende verzekeringen vergelijken.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT. CAT staat voor complementair alternatief therapeut. Ik val onder de vergoedbare therapeuten, herkenbaar aan het blauwe schild, zie homepage. Dit betekent dat mijn consulten deels kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering complementaire / alternatieve zorg en door de zorgverzekeraar het CAT erkent. Kijk op deze pagina welke verzekeraars hieronder vallen: Lees meer over CAT-vergoedbaar

De volgende therapieen kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed: Shiatsu Namikoshi prestatiecode 24102, Orthomoleculaire therapie 24000, Natuugeneeskunde 24005 door:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ

Daarnaast ben ik aangesloten bij Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Zie homepage het schild met blauw en geel. Alle Complementaire Kwaliteitstherapeuten hebben een 4- of 5-jarige beroepsopleiding in de alternatieve geneeskunde afgerond, waardoor zij op hbo-conform niveau werkzaam zijn. Lees meer over Kwaliteitstherapeuten

De volgende therapieen kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed: Shiatsu Namikoshi, Orthomoleculaire therapie, Natuugeneeskunde door:

Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Aevitea.

Complementaire kwaliteitstherapeuten staan ook geregistreerd zijn ook aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) (www.rbcz.nu). Zie schild homepage. Als registertherapeut van RBCZ ben ik opgenomen in het TCZ-register en daarmee aangesloten bij een onafhankelijk tuchtcollege voor complementaire zorg: Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) (www.tcz.nu).

Disclamer: Alleen individuele en curatieve therapie (betekent genezend en kan verwijzen naar alle activiteiten die als het ware een genezende werking hebben) wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ik ben niet aansprakelijk voor het "niet vergoeden" van een behandeling.

Klachtenregeling
 
Ik val als CAT en Complementair Kwaliteitstherapeut onder GAT – Wkkgz klachtrecht en GAT tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten. (GAT) Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie : Lees meer over GAT Geschillen
 

Tarieven 2024:

Voor de eerste keer in de praktijk op locatie.
Shiatsu intake en behandeling (90 min) | € 90,-

Vervolgbehandeling:

Shiatsu vervolg behandeling   (30 min) | € 37,-  (35 min) | € 40,- (70 min) | € 80,-
Shiatsu nek/schouder/armen/handen (45 min) | € 60,-  (excl. intake ad € 10,-)
Orthomoleculaire rapportage of adviezen (20 tot 35 min) | € 27,50 - € 40,-

Graag ter controle het verzekeringspasje en legitimatie meenemen.

Disclamer: Ik ben niet aansprakelijk voor het "niet vergoeden" van een behandeling.

Werkwijze:

Voorafgaand aan de afspraak

Voor een afspraak Shiatsu Namikoshi of orthomoleculaire therapie heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Komt u zonder verwijzing? dan neem ik wel een intake af en kijk ik of de therapie in uw geval de aangewezen behandeling is. Bij twijfel, of “niet pluis”, verwijs ik u terug naar de huisarts. Zie voorwaarden.

Komt u voor het eerst in mijn praktijk? Dan stuur ik u een integriteitsverklaring toe. Dit formulier dient u 48 uur voorafgaand aan de afspraak ingevuld geretourneerd te hebben anders vindt er geen afspraak plaats, tenzij anders overeengekomen.

Op de eerste afspraak neemt u een legitimatiebewijs mee en een zorgpas.

Werkwijze en behandeling
U kunt de behandeling kosteloos verzetten of afzeggen als u klachten heeft die te maken hebben met corona of andere overdraagbare klachten, denk aan verkoudheid, hoesten, koorts, buikgriep. Ik vraag u de afspraak dan wel een avond voorafgaand of uiterlijk 7.00 uur in de ochtend af te zeggen, spreek een boodschap in. Bij niet nakomen van de afspraak reken ik EUR 37,- door. Dit bedrag is niet vergoedbaar.

Betaling: Na de afspraak en het consult stuur ik u een betaalverzoek welke op dezelfde dag moet worden voldaan. Bij een herinnering en niet betalen van dit betaalverzoek, bereken ik administratiekosten door ad EUR 27,50. Betaalt u de behandeling en de administratiekosten niet, is er geen contact over uitstel en is er ruim een maand verstreken, dan leg ik deze incasso betaling neer bij een deurwaarder. 

U ontvangt na de betaling binnen 3 werkdagen een declaratie.

De declaratie krijgt u mogelijk deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het bedrag dat u vergoed krijgt varieert afhankelijk van uw zorgverzekeraar, denk aan EUR 25,- tot EUR 65,- per dag.

....................................................................................................................................................

Lidmaatschap Beroepsvereniging en klachten

Voor meer informatie over de beroepsverenigingen. Druk op het logo op de homepage.
De praktijk is aangesloten bij is aangesloten bij de beroepsorganisatie Stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten en CAT Vergoedbaar. Tevens is de praktijk is ingeschreven in het HBO Register van beroepsbeoefenaren complementaire zorg van het RBCZ en als kwaliteitstherapeut ben ik ingeschreven in het RBCZ-register, ben ik onderhevig aan het tuchtrecht, dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). 

Vergelijk dus uw zorg goed, zie onderstaande link naar zorgwijzer.

Zorgverzekering vergelijken?

ZorgWijzer : http://www.zorgwijzer.nl 

Zorgverzekering vergelijken? ZorgWijzer.nl is al 16 jaar een begrip in de zorg. Wij helpen je met het vinden van een nieuwe zorgverzekering door het vergelijken van verschillende voorkeuren, zoals eigen risico, aanvullende verzekeringen en premies. Per zorgverzekeraar vind je een overzicht met vergoedingen en klantbeoordelingen. Daarnaast bieden wij op de site het laatste nieuws omtrent het zorgstelsel, waarbij onder andere de wijzigingen van het basispakket worden besproken.

Onafhankelijk vergelijken en besparen ?

Overstappen? : http://www.overstappen.nl

 

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar