home / Medisch Shiatsu Namikoshi “IF YOU NEED TWO HANDS”

Vergoeding/tarief/werkwijze

© 2008 - 2023 All Rights Reserved

Alternatieve therapie valt onder de aanvullende verzekering. Voor een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico en u heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Op ZorgverzekeringWijzer.nl kunt u premies van verschillende aanvullende verzekeringen vergelijken.

Ik ben aangesloten bij 1. CAT vergoedbaar en 2. Complementaire Kwaliteitstherapeuten, waardoor veel zorgverzekeraars de behandeling vanuit de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoeden. De volgende therapieen kunnen worden vergoed: Shiatsu Namikoshi, Orthomoleculaire therapie, Natuugeneeskunde. Voor meer informatie: www.kwaliteitstherapeuten.nl.

  1. CAT vergoedbaar: Shiatsu en Orthomoleculaire therapie

Vergoed door: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ

Vergoedbare therapeuten staan geregistreerd bij Vektis (https://www.vektis.nl).

  1. Complementaire Kwaliteitstherapeuten: Alle Complementaire Kwaliteitstherapeuten hebben een 3- tot 4-jarige beroepsopleiding in de alternatieve geneeskunde afgerond, waardoor zij op hbo-conform niveau werkzaam zijn. Zij bieden Shiatsu en orthomoleculaire therapie.

Vergoed door: Bovengenoemde verzekeraars en ook Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Aevitea.

Complementaire kwaliteitstherapeuten staan ook geregistreerd in het hbo-register van RBCZ (www.rbcz.nu). Klik op: https://rbcz.nu

Elke therapeut aangesloten bij deze beroepsvereniging heeft een drie- tot vierjarige (of meer) complementaire/alternatieve beroepsopleiding gevolgd op hbo-niveau en voldoet aan de Wkkgz en voert een professionele praktijk.

Tarieven 2023:

Voor de eerste keer in de praktijk op locatie.
Shiatsu intake en behandeling en korte uitwerking (90 min) | € 90,-

Vervolgbehandeling:

Shiatsu behandeling   (30 min) | € 37,-  (35 min) | € 40,- (70 min) | € 80,-
Shiatsu nek/schouder (45 min) | € 60,-  
Orthomoleculaire rapportage of adviezen (20 tot 35 min) | € 27,50 - € 40,-

Graag ter controle het verzekeringspasje en legitimatie meenemen.

 

 

Werkwijze:

Voorafgaand aan de afspraak

Voor een afspraak Shiatsu Namikoshi of orthomoleculaire therapie heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Komt u zonder verwijzing? dan neem ik wel een intake af en kijk ik of de therapie in uw geval de aangewezen behandeling is. Bij twijfel, of “niet pluis”, verwijs ik u terug naar de huisarts. Zie voorwaarden.

Komt u voor het eerst in mijn praktijk? Dan stuur ik u een integriteitsverklaring toe. Dit formulier dient u 48 uur voorafgaand aan de afspraak ingevuld geretourneerd te hebben anders vindt er geen afspraak plaats, tenzij anders overeengekomen.

Op de eerste afspraak neemt u een legitimatiebewijs mee en een zorgpas.

Werkwijze en behandeling
U kunt de behandeling kosteloos verzetten of afzeggen als u klachten heeft die te maken hebben met corona of andere overdraagbare klachten, denk aan verkoudheid, hoesten, koorts, buikgriep. Ik vraag u de afspraak dan wel een avond voorafgaand of uiterlijk 7.00 uur in de ochtend af te zeggen, spreek een boodschap in. Bij niet nakomen van de afspraak reken ik EUR 37,- door. Dit bedrag is niet vergoedbaar.

Betaling: Na de afspraak en het consult stuur ik u een betaalverzoek welke op dezelfde dag moet worden voldaan. Bij een herinnering en niet betalen van dit betaalverzoek, bereken ik administratiekosten door ad EUR 27,50. U ontvangt na de betaling binnen 3 werkdagen een declaratie.

De declaratie krijgt u mogelijk deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het bedrag dat u vergoed krijgt varieert afhankelijk van uw zorgverzekeraar, denk aan EUR 25,- tot EUR 65,- per dag.

Ik val onder de aansluiting GAT-Wkkgz klachtrecht en voldoe hiermee aan de wettelijke eisen gesteld door de Wkkgz.

Vergelijk dus uw zorg goed, zie onderstaande link naar zorgwijzer.

Zorgverzekering vergelijken?

ZorgWijzer : http://www.zorgwijzer.nl 

Zorgverzekering vergelijken? ZorgWijzer.nl is al 16 jaar een begrip in de zorg. Wij helpen je met het vinden van een nieuwe zorgverzekering door het vergelijken van verschillende voorkeuren, zoals eigen risico, aanvullende verzekeringen en premies. Per zorgverzekeraar vind je een overzicht met vergoedingen en klantbeoordelingen. Daarnaast bieden wij op de site het laatste nieuws omtrent het zorgstelsel, waarbij onder andere de wijzigingen van het basispakket worden besproken.

Onafhankelijk vergelijken en besparen ?

Overstappen? : http://www.overstappen.nl

 

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar