Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals (NWP) P1600
AGB Code zorgverlener(s): 90-046686


Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst

Medisch Shiatsu therapie "If you need two hands"
​R. Zellenrath
Santhorstlaan 24 te Wassenaar
T. 0623680106

 

home / If you need two hands - Praktijk voor Shiatsu en Massage in Wassenaar

EMMETT

Misschien heeft u al veel behandelingen gehad en de reguliere arts bezocht, maar nog steeds klachten. 

EMMETT is een behandelmethode waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Het is een zachte druk met draaibeweging om de spieren/pezen te releasen en het zelfherstellend vermogen te activeren. Emmett kent geen contra-indicaties, gezien de milde aanpak. Echter het is belangrijk om gedurende de behandelingen geen andere lichamelijke therapie te volgen. Emmett zou met 3 behandelingen resultaat moeten hebben, anders verwijs ik u door naar een zorgverlener of huisarts.

De opleiding bestaat uit modules en worden afgerond met een certificaat. Ik heb 4 modules afgerond, zoals psoas en verwante spieren, rugproblemen, sacrum, nek/schouder/arm problemen, voet disbalans. Denk hierbij aan abdominale pijn (darmproblemen), hernia, sacrale pijn, lage rugpijn, bekkenbodem, liespijn, schouders moeizaam naar achteren of voren kunnen bewegen, rollen/bewegen/strekken/onvermogen om arm te exoroteren. verder mobiliteitsbeperkingen, spanningen/rugpijn, ademhalingsbeperkingen, been en knieklachten. Mijn interesse is vooral gewekt nadat ik met 1 behandeling geheel pijnvrij was van een nare (gescheurde)peesblessure aan mijn arm, opgelopen door een val. Vooral de specifiek gekozen punten spreekt mij aan omdat de bulls eye (nauwkeurig gekozen punt) op acupunctuur lijkt, met vaak wonderbaarlijk effect. Als er meer aan de hand is, is doorverwijzing nodig. Voor meer informatie over de opleiding, Marco Wiegers : www.emmett-techniek.nl.

Ik werk graag samen met fysiopraktijken en andere zorgverleners.

Ross Emmett

heeft al zijn ervaringen vanuit verschillende beroepen te samen gebracht in één methode. Daarmee is een ruime 35 jaar geleden EMMETT Techniek ontstaan. En deze techniek ontwikkelt zich nog steeds verder.

De Emmett Techniek is een neuro-musculaire behandelmethode en werkt door het gericht uitoefenen van lichte druk of door middel van een kleine (rol) bewegingen (move) door één of enkele vingers. Hierbij is het van essentieel belang om de juiste druk, de juiste houding en de juiste plaats op exacte wijze met elkaar te verbinden.

Emmett sluit zeer goed aan bij shiatsu vanwege de nauwkeurig gekozen punten met als doel om de fascia (de zeer sensorische weefsels) in beweging te brengen.

De speciaal gekozen punten vormen het mirakel in het bewerkstelligen van de gewenste veranderingen, zowel van lichamelijke als ook van emotionele aard. Het brein en het lijf worden geactiveerd.

Een snelle en voelbare verandering

verminderen van stress en spanning
verbeteren ademhaling
verminderen stijfheid en gewrichtsklachten
verbeteren mobiliteit nek/schouder/armen/rug/bekken
ondersteuning bij onbegrepen klachten
blaasproblemen/buikspanningen
hoofdpijn/migraine (diagnose door HA)
pijnlijke overbelaste spieren/pezen/blessures
verbeteren balans
vermoeidheid hals/nek/kaakspieren

 

 

Medisch Shiatsu Massage Praktijk
If you need two hands in Wassenaar